Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ-ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ


 



 
ΑΣΠΡΟ + ΚΟΚΚΙΝΟ = ΡΟΖ







ΑΣΠΡΟ + ΜΑΥΡΟ = ΓΚΡΙ






ΚΟΚΚΙΝΟ + ΚΙΤΡΙΝΟ = ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ






ΚΟΚΚΙΝΟ+ΜΠΛΕ=ΜΩΒ









ΚΙΤΡΙΝΟ + ΜΠΛΕ = ΠΡΑΣΙΝΟ












ΑΣΠΡΟ + ΜΠΛΕ = ΓΑΛΑΖΙΟ






Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν αλλά όχι να βράσουν. 

Διαλύουμε τη Φρέσκια Μαγιά  σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα

 με τα υπόλοιπα υγρά.

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και τα υγρά και τα ζυμώνουμε

 με τον γάντζο για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει.

 Στην περίπτωση που κολλάει ελαφρώς, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου

 μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

 Πλάθουμε τα τσουρεκάκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.

 Αλείφουμε με αυγό και λίγο νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι

 να διπλασιαστούν σε όγκο.

 Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 °C για 20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!






ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ






Πασχαλινό παραμύθι: Το ραγισμένο κόκκινο αυγό.


ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ - ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου